Ocena uporabnikov

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

 

tiramisu

 

Italjanska sladica pripravljena na veganski način bo prepričala tudi najbolj zahtevne brbončice.

Sestavine:

Posoda 1:
•    240ml rastlinskega mleka
•    1 čajna žlička jabolčnega kisa
•    100g sladkorja
•    1 vanilijev sladkor
•    70 ml sončničnega olja

Posoda 2:
•    200g moke
•    1 čajna žlička sode bikarbone
•    ½ vrečke pecilnega praška
•    Ščepec soli

Potrebujemo tudi kavo, rum, 400ml rastlinske smetane, 1 vrečko utrjevalca za smetano (*pogojno a priporočeno) in kakav v prahu.

Priprava:

Pečico predhodno segrejemo na 180°C.
Skuhamo 280ml kave, dodamo 1 jušno žlico sladkorja in ko se ohladi dodamo še 2 jušni žlici ruma.
Skupaj zmešamo rastlinsko mleko ter jabolčni kis in pustimo za par minut na strani da »zaledeni«. Dodamo sladkor, olje, vanilijo v prahu in vse skupaj dobro premešamo.

V drugi posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in ščepec soli. Zmes počasi vsipamo v mokre sestavine in mešamo dokler ne izginejo vse grudice.

Nato zmes počasi vlijemo v pomaščen tortni model in pečemo 30-35 min.

Ko se torta ohladi testo prerežemo na polovico ter spodnji del prelijemo s kavo. Nato zmešamo *utrjevalec za smetano in smetano (z ročnim mešalnikom mešamo cca. 5 minut), da dobimo pravo konsistenco. Smetano namažemo na ohlajeni in s kavo prelit spodnji del in zgornjo polovico torte položimo nanj. Zgornji del polijemo s kavo ter ga premažemo s smetano. Na zgornji del nato posujemo še kakav v prahu.

Pa dober tek :)

 

Natisni