Vegan Burger

Ocena uporabnikov

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

burger

 

 

Preprosta priprava mase za veganski burger s katerim boste navdušili in prepričali tako vegane kot vsejede.

Sestavine

•    80g sojinega granulata- kosmičev
•    Zelenjavna juha cca 0,5l
•    1 jedilna žlica gorčice
•    1 jedilna žlica paradižnikove mezge
•    3 jedilne žlice nasekljane čebule
•    2 stroka nasekljanega česna
•    2 jedilni žlici olivnega olja
•    4-5 jedilnih žlic seitanove moke – seitan fix
•    2 jedilni žlici moke
•    sol, poper, peteršilj, paprika v prahu, origano, sojina omaka...
•    1 jedilna žlica kvasnih komičov (po želji)

Priprava:

Sojin granulat prelijemo z vrelo zelenjavno juho in pustimo 10 minut, da se granulat zmehča. Nato granulat še dobro speremo z vročo in hladno vodo s tem izperemo okus po soji. Iz granulata z rokami stisnemo vso vodo. V skledi zmešamo vse sestavine (razen seitanove moke - dodamo na koncu). Dobro zmešamo / pregnetemo. Dodamo seitan in znova pregnetemo. Oblikujemo po želji ( čevapčiči- pleskavice- burgerji ).
Čevapčiče – pleskavice – burgerje lahko pečemo na žaru, v ponvi ali v pečici na 200°C cca 30minut.

Bon appétit :)

Natisni