Pogoji poslovanja

Podatki podjetja:

KaMa Matic Šumrada s.p.
Cesta 1. Maja 63,
4000 Kranj

Davčna številka: SI 96109084
Matična številka: 7066996000

Osebni prevzem s predhodno najavo preko:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali tel. številke +386 40831696
na naslovu:

Planina 3,
4000 Kranj


Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini KaMa.si imajo tako registrirani člani kot tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Z registracijo v spletno trgovino pridobiš uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želiš kadarkoli zamenjati svoj naslov elektronske pošte ali geslo z drugim, lahko to storiš v svojem uporabniškem profilu.

Naročilo in postopek nakupa / Kako opraviti nakup

Oddajanja naročila oz. dodajanje artiklov v košarico je v naši spletni trgovini preprosto in učinkovito. Ko najdeš željen izdelek preprosto klikneš na tipko »V KOŠARICO« in izdelek bo dodan v tvojo nakupovalno košarico. V njej se ti vrednost vseh izdelkov avtomatsko sešteva, lahko pa tudi spreminjaš količino artiklov. V primeru, da še nisi zaključil z nakupovanjem in želiš še kaj dodati k naročilu preprosto klikneš na tipko "Nadaljuj z nakupovanjem".

Kadar koli tudi pogledaš vsebino nakupovalne košarice s klikom na "Košarica"

Pred zaključkom nakupa lahko še enkrat preveriš če so vsi izdelki pravi ter če želiš v nakupovalni košarici odstraniti ali dodati še kateri izdelek.

Ko imaš v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želiš kupiti, klikni na povezavo »NA BLAGAJNO«, kjer se ti odpre novo okno, kjer izbereš naslov plačnika, podrobnosti dostave, način dostave  in želeni način plačila.

Po oddanem naročilu boš prejel/a e-pošto s potrdilom naročila. Potrudili se bomo, da boš čim prej prejel naročene izdelke. V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z naročilom, nas pokliči na telefonsko številko 040/ 831-696.

V primeru nezmožnosti dobave naročenega izdelka (v določenem času),  te bomo o predvidenem roku dobave pisno ali ustno obvestili.

Opredelitev pojmov

 • uporabnik ste vi, ki brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec;
 • kupec je tisti uporabnik spletne strani, ki so odloči za nakup katerega koli izdelka (artikla);
 • ponudnik je KaMa, Matic Šumrada s.p.; Cesta 1. Maja, 4000 Kranj;
 • spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen obveščanju in ponujanju izdelkov, ki jih trži ponudnik ter nakupu s strani uporabnikov.

 

Uporaba spletne trgovine

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini KaMa so napisani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Kupoprodajna pogodba med KaMa in kupcem je v spletni trgovini KaMa je sklenjena v trenutku, ko KaMa kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za KaMa kot za kupca.

Izdelki na spletni strani KaMa.si so za informativen in izobraževalni namen ter ni mišljen kot nadomestek za zdravniško svetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje vedno posvetuj s svojim zdravnikom.

Ob uporabi našega portala se šteje, da si seznanjeni z vsemi pogoji ter da se strinjaš z njimi. Imamo pravico, da kadarkoli spremenimo pogoje z ažuriranjem informacij.

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate te spletne strani oziroma katerokoli vsebino preko teh strani izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost teh spletnih strani so vam ponujene »takšne kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev. Do obsega, ki ga dovoljuje zakon, so ta jamstva izključna in ne obstajajo nobena druga, izrecna ali kako drugače vsebovana jamstva ali pogoji, vključno z jamstvi in pogoji glede pravnih napak, ustreznosti za normalno rabo ter ustreznosti za določen namen.

Cene in plačilo

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub redni posodobitvi cen se lahko zgodi, da je podatek  napačen. V takem primeru ti bomo omogočili odstop od nakupa ali ti ponudili kakšno drugo rešitev.

Vse ponudbe, računi in dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo, ki velja v Republiki Sloveniji.

Cena dostave ni všteta v ceno izdelka.

Cena termo-škatle za hlajeno hrano stane 1,50€ in ni všteta v ceno izdelka.


 

Načini plačila:
 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe pošte Slovenije*
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja KaMa Matic Šumrada. s.p.
 • osebni prevzem (s predhodno najavo)

*OBRAČUNA Pošta Slovenije ob dostavi:

Plačilo po povzetju

Nakup do 98 € .......1,05 €

Nakup nad 98 € .....1,07% vrednosti

Cene vsebujejo 9,5% ali 22% DDV.

 

 

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine KaMa. Aktivno kodo najdete na Facebook strani, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v roku določenega datuma, sicer je neveljavna.

Vnos kode za popust:
 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • V košarici izberete ''uporabite kupon'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''uporabite kupon''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Z vpisom kode za popust, se vrednost avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 

Dostava

Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 80,00 EUR  poravnamo mi! V nasprotnem primeru cena pakiranja in dostave znaša:

preko Pošte Slovenje - 5,85 € (termo-škatla je všteta v ceno pakiranja in dostave)

preko GLS - 4,90 (termo-škatla je všteta v ceno pakiranja in dostave)

V kolikor se odločiš, da boš blago dvignil osebno v naši poslovni enoti na Planina 3, označi pri nakupu za način dostave osebni prevzem. V tem primeru seveda stroškov za dostavo ni.

Cena dostave paketa je izračunana na podlagi povprečne teže in vrednosti  vseh paketov, ki jih podjetje KaMa, Matic Šumrada s.p. pošilja preko dostavne službe pošta Slovenije. V primeru, da teža in vrednost posameznega spletnega naročila močno izstopa od povprečne teže (nad 50kg) in vrednosti vseh poslanih paketov podjetja KaMa, Matic Šumrada s.p., si pridržujemo pravico, da za strošek dostave obremenimo naročnika in ga o tem predhodno obvestimo.

Hlajena hrana se pošilja v termo škatli, kar pomeni, da hrana v taki embalaži zdrži približno 48 ur. Zato hlajeni režim pošiljamo samo od ponedeljka do četrtka. Vsa naročila prejeta v petek bodo oddana naslednji delovni dan.

Osebni prevzem v Ljubljani

Osebni prevzem v Ljubljani bo v primeru zadostnemu številu naročil možen dvakrat mesečno. Lokacijo in uro prevzema si lahko ogledate na naši Facebook strani.
Stroški priprave ter prevoza znaša 1,88€.

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna?

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako KUPEC PREVERI primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako LAHKO uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 


 

 

Odstop od naročila pred dobavo

V primeru napake pri naročanju preko www.kama.si lahko naročilo prekličeš s klicem na telefonsko številko 040/831-696 ali pisno na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Preklic naročila je veljaven le, če pravočasno obvestiš podjetje KaMa, Matic Šumrada s.p. oz. preden je bilo naročilo odposlano na tvoj naslov.

Spremembe določil

KaMa si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani ponudnika, razen če ni drugače posebej določeno. Vaše nadaljevanje uporabe spletne trgovine po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate. Priporočamo vam, da občasno pazljivo pregledate pogoje in pravila, ki so trenutno veljavna.

Zaloge izdelkov

V izrednih primerih je možno, da katerega izmed izdelkov trenutno ni na zalogi. V kolikor izdelka ne bi mogli dobaviti v roku 3 delovnih dni, te bomo o tem obvestili.

Če tvojega naročila ne moremo v celoti realizirati v roku 3 delovnih dni, ti bomo poslali izdelke, ki jih imamo na zalogi.

Izdelkov, ki jih morda nismo poslali, naknadno ne pošiljamo, zato te prosimo, da jih prihodnjič ponovno naročiš.

Načeloma so izdelki v spletni trgovini vedno na zalogi. Če kakšen izdelek dalj časa ni dobavljiv, je izdelek v spletni trgovini ustrezno označen.

Varovanje osebnih podatkov

 • V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) smo zavezani k varovanju zasebnosti naših uporabnikov.
 • Uporabnik prevzema vso odgovornost za verodostojnost osebnih in kontaktnih informacij. Kontaktne informacije uporabljamo le v primeru, ko je potrebno vzpostaviti stik z obiskovalcem strani ter za občasno pošiljanje informativnega gradiva.
 • Osebne in kontaktne informacije ne bomo uporabili v nobene druge namene in ne bomo jih razkrivali tretjim osebam.
 • Osebne podatke navedene pri registraciji in naročilo lahko hranimo za nedoločen čas.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svoje e-pošte naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

O zasebnosti in piškotih si lahko preberete TUKAJ

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek povračila vrednosti izdelka pri dostavni službi, ki jo trenutno uporabljamo. To storite tako, da nas obvestite in vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki prevzame paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Pomembno

Ko vračate artikel v reklamacijo prodajalcu KaMa, Matic Šumrada s.p., morate priložiti kopijo računa.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je KaMa, Matic Šumrada s.p. Planinia 3, 4000 Kranj.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pravne informacije

Spletna trgovina KaMa.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav oziroma vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje uporabe spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

KaMa, Matic Šumrada s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. KaMa, Matic Šumrada s.p. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem KaMa, Matic Šumrada s.p. lahko poveže preko telefonske številke 040/831-696 ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

KaMa, Matic Šumrada s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si KaMa, Matic Šumrada s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi KaMa, Matic Šumrada s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

KaMa, Matic Šumrada s.p., ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom TUKAJ.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine KaMa.si, so zgolj informativne in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo nasvetov vašega osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.